blogname

112
eindhovennieuws.nl

De nieuwsgroep
voor Nederland!
Zes arrestaties en zestien doorzoekingen vanwege georganiseerde hennepteelt


In het kader van een groot onderzoek naar georganiseerde hennepteelt heeft de politie vandaag zes verdachten aangehouden. Ook zijn onder leiding van de rechter-commissaris zestien panden doorzocht.

Een rechercheteam van het politie district Tilburg stelt een onderzoek in naar personen die zich bezig houden met georganiseerde hennepteelt. Zij kwamen onder meer in beeld tijdens enkele hennepruimingen. In het kader hiervan werden vandaag met toestemming van de officier van justitie zes verdachten aangehouden Het gaat om een 35-jarige vrouw en een 66-jarige vrouw uit Tilburg, een 44-jarige vrouw uit Goirle, een 40-jarige man, een 52-jarige man en een 36-jarige vrouw uit Eindhoven. De verdachten zijn / worden in verzekering gesteld.

Doorzoekingen

Er werden zestien panden doorzocht. Het gaat om adressen in Tilburg (12), Goirle (1) Eindhoven (2) en Kaatsheuvel (1). Daarbij werd gericht gezocht naar drugs, geld, wapens en bescheiden die relevant zijn voor het onderzoek. De recherche kreeg daarbij op twee adressen assistentie van een special zoekteam van de Koninklijke Landmacht van Defensie. Ook werden speciaal getrainde honden ingezet die zochten naar geld, drugs en wapens.

Resultaten zoekacties

Bij de zoekingen werd in een schuurtje een kleine hennepkwekerij met circa 40 planten aangetroffen. Op twee locaties vond de politie hennepkwekerij gerelateerde goederen Ook zijn imitatievuurwapens, XTC-pillen, auto’s en computers in beslag genomen.

Lokaal nieuws


Landelijk Nieuws