blogname

112
eindhovennieuws.nl

De nieuwsgroep
voor Nederland!

Woning vernield met zwaar vuurwerk


Eindhoven - Een woning aan de Muzenlaan is maandagavond vernield nadat door onbekenden zwaar vuurwerk naar binnen was gegooid. De bewoonster en haar twee kinderen moesten het huis tijdelijk verlaten vanwege de schade en de rook.

Rond 23.15 uur werd de bewoonster opgeschrikt door een harde knal in de hal van haar huis. Het glas van de voordeur springt eruit en de woning vult zich met rook. De vrouw haalt haar kinderen uit bed en brengt zich snel op straat in veiligheid.
De gealarmeerde brandweer en politie constateren al snel dat er geen sprake is van brand, maar dat er vermoedelijk zwaar vuurwerk door de brievenbus is gegooid. Er is flinke schade in de hal van de woning en aan de voordeur.

Gelukkig deden zich bij het incident geen persoonlijke ongelukken voor, maar we nemen deze zaak zeer serieus. Er wordt een onderzoek ingesteld om de daders te achterhalen.

Levensgevaarlijk

Illegaal vuurwerk is strafbaar. De politie treedt hard op tegen gebruikers van illegaal vuurwerk omdat het levensgevaarlijk is en overlast en forse schade veroorzaakt voor inwoners, hulpdiensten en de politie. Uit onderzoek blijkt dat illegaal vuurwerk in veel gevallen zo krachtig is, dat die te vergelijken is met de kracht van een aanvalsgranaat. Illegaal vuurwerk veroorzaakt elk jaar ernstige brandschade en veel ongelukken. Het vervoer over de weg en de opslag ervan in de woonomgeving creëert grote veiligheidsrisico's.

Geweld tegen hulpverleners

Bovendien zien we dat er elk jaar geweldsincidenten tegen hulpverleners plaatsvinden, waarbij vuurwerk een rol speelt. Bekijk het verhaal van onze collega in Amsterdam die de afgelopen jaarwisseling een heftig incident meemaakte.

Informatie? Bel de politie!

Vermoedt u dat iemand in uw omgeving illegaal vuurwerk bezit of verhandelt of heeft u andere informatie over bezit van/handel in illegaal vuurwerk? Bel dan de politie op 0900 8844 of meld anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Lokaal nieuws


Landelijk Nieuws