blogname

112
eindhovennieuws.nl

De nieuwsgroep
voor Nederland!
‘Slachtoffer’ van beroving gepakt voor valse melding


Eindhoven - Agenten hielden zaterdagochtend rond 4.00 uur een 28-jarige man uit Veldhoven aan voor misbruik van 112. Kort daarvoor kwam bij de 112-alarmcentrale een melding binnen over een beroving met een mes bij het Centraal Station in Eindhoven.

Er was een duidelijk signalement bekend en agenten gingen met spoed richting het station. Onderweg zagen ze op de Vestdijk bij de verkeerslichten een man staan die volledig voldeed aan het opgegeven signalement. Hij werd daarop aangehouden.

‘Dader’ blijkt melder

Al gauw bleek dat er helemaal geen beroving had plaatsgevonden bij het station. Sterker nog: de aangehouden man bleek zelf de melder en zijn eigen signalement te hebben opgegeven. Dit bleek onder andere toen de melder werd teruggebeld en de telefoon van de ‘verdachte’ af ging in de politiebus.

Wat gebeurt er bij misbruik van 112?

De politie neemt misbruik van 112 hoog op. Voor niets of voor de grap naar 112 bellen, kan ervoor zorgen dat er onnodig slachtoffers vallen. Iemand met een echte noodmelding krijgt daardoor misschien geen verbinding met de alarmcentrale. Misbruik van 112 is dan ook strafbaar. Bij een onjuiste melding spoort de politie de beller op. Alle gegevens van (mobiele) telefoons zijn op te vragen. En alle gesprekken die via 112 binnenkomen, worden opgenomen. Bij misbruik van 112 kunnen volwassenen een boete of een gevangenisstraf krijgen. Maken kinderen misbruik van 112? Dan licht de politie de ouders in. Belt een kind vaker naar 112? Dan moet het naar Halt. De politie kan de kinderrechter vragen om een zwaardere straf.

De man is meegenomen naar het bureau en zit vast.

Lokaal nieuws


Landelijk Nieuws