blogname

112
eindhovennieuws.nl

De nieuwsgroep
voor Nederland!
Verdachten overval Leenderweg na zoekactie aangehouden - Getuigenoproep


Eindhoven - Het onderzoek naar de overval gisteren op de Albert Heijn aan de Leenderweg is in volle gang. Dankzij een zoekactie in de wijk hebben we dezelfde avond vier mannen aangehouden op de Geldropseweg. Het betreffen twee Eindhovenaren (20 en 22 jaar) en twee Rotterdammers (18 jaar).


We verdenken ze van betrokkenheid bij deze overval. Twee van hen voldeden aan het signalement van de overvallers. De auto waarin we ze hebben aangetroffen, is in beslag genomen voor nader onderzoek. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Geld buit gemaakt

De overval gebeurde zaterdagavond rond 20:00 uur. Er vielen geen gewonden. Twee mannen met vuurwapens bedreigden het personeel en deden een greep uit meerdere kassa’s waarna ze er met het geld via de achterzijde van de winkel vandoor gingen. Een getuige probeerde ze af te leiden en werd ook bedreigd met het vuurwapen.

Vluchtroute

De verdachten zijn dus via de achterzijde Albert Heijn gevlucht richting garageboxen. Getuigen zagen twee mannen, donker gekleed en capuchons op, vanaf de Magnoliastraat linksaf de Biester(dwars)weg in rennen richting de Aalsterweg. Vervolgens zijn ze de kruising recht overgestoken de Anna Bijnsweg in. Daar zijn ze vermoedelijk in een (klaarstaande) auto gestapt en weggereden.
Kassalade

De overvallers hadden meerdere kassa’s leeg gehaald. Eén kassalade hebben ze meegenomen. We hopen die spoedig terug te vinden om sporen veilig te kunnen stellen. Mogelijk hebben ze de lade onderweg weggegooid. Mocht u iets aantreffen op de genoemde vluchtroute of misschien in het stadswandelpark, neem dan contact met ons op.

Getuigenoproep

We zijn op zoek naar getuigen die informatie hebben over deze overval.

Misschien hebben de daders zich van tevoren verdacht opgehouden in de omgeving en is u dat opgevallen?
Of misschien zag u de vluchtauto (grijze Polo), die vermoedelijk op de Anna Bijnsweg klaar heeft gestaan?
Ook vragen we uw hulp bij het terugvinden van de kassalade die werd meegenomen en nog niet is aangetroffen.

Als u getuige bent geweest, neem dan contact met ons op via 0900-8844 of bel anoniem via 0800-7000. Tippen kan ook via onderstaand tipformulier.

Het onderzoek is in volle gang. In het belang hiervan willen we nu even geen verdere mededelingen doen.

Lokaal nieuws


Landelijk Nieuws