Iets te diep in het ballonnetje gekeken

07/03

Foto: Politie

Tijdens de noodhulpdienst van de politie afgelopen zaterdag werden ze gestuurd naar het Klokgebouw waar op dat moment een hardstyle feest aan de gang was.

Een bezoekster gedroeg zich opvallend net voordat zij gefouilleerd zou gaan worden door de beveiliging. Toen zij haar apart namen en fouilleerden bleek zij zes ballonnetjes op zak te hebben. De vrouw verklaarde zelf dat de ballonnetjes gevuld zouden zijn met GHB. Zij werd vervolgens door de beveiligers aangehouden.

Toen de politie de verdachte van de beveiliging overnamen gedroeg zij zich erg vreemd. Ze was zeer onrustig en maakte een verwarde indruk op ons. Tijdens de rit naar het politiebureau leek haar situatie te verslechteren. De verdachte was nauwelijks nog aanspreekbaar en we moesten haar een pijnprikkel toedienen om haar wakker te krijgen toen we eenmaal bij het bureau aangekomen waren.
Op het bureau werd zij door ons in een ophoudlokaal geplaatst. We hebben direct een expert geraadpleegd om na te gaan welke zorg de verdachte nodig had. Een van de collega’s was opgeleid als drugstester en stelde vast dat de stof in de ballonnetjes inderdaad GHB betrof. De werking van de GHB was overduidelijk te merken. De verdachte leek te verkeren in een soort ”bad trip”. Na overleg met de expert werd zij door ons nauwlettend in de gaten gehouden, om er zeker van te zijn dat haar niets zou overkomen.

De politie was erg opgelucht om te zien dat de verdachte na een uur tijd weer wat bij haar positieven kwam. De verdachte moet zich verantwoorden in een gesprek met de Officier van Justitie.