Politie zaagt gebarricadeerde deur open

27/04

Foto: Politie

Afgelopen weekend kregen de politie een melding dat een bewoner in een flat voor overlast zorgde en daarbij ook de nodige bedreigingen naar zijn buren had geuit. Op het adres staat de bewoner bij ons te boek als een hardnekkige overlastgever die meestal niet open doet voor de politie en zijn deur barricadeert.

Ter plaatse was de bewoner op dat moment weer rustig en reageerde niet op ons aanbellen. Klaarblijkelijk wilde hij ook deze keer niet de deur voor de politie openen. Agenten gingen in gesprek met de buren en de overige omwonende. Zij vertelde ons wat er deze keer was gebeurd en liet ons daarbij ook diverse filmpjes zien. Na het zien van deze beelden besloten we over te gaan tot aanhouding. De buren gingen naar het hoofdbureau voor het doen van aangifte.

Opnieuw gingen agenten bij de overlastgever aan de deur. De politie belden herhaaldelijk aan en maakte diverse malen kenbaar als politie. Ze gaven aan dat hij de deur moest openen. Geen respons…

Op de deur zaten drie sloten. Omdat het bij de politie ook bekend was dat hij zijn deur met een houten balk barricadeert, had het voor de politie geen zin om de deur er met een ram uit te rammen. De politie moest opzoek naar een andere oplossing. Het was hoe dan ook duidelijk dat deze bewoner aangehouden ging worden, ongeacht of hij de deur voor zou open of niet.
Hierop kwam het idee om de deur met een kettingzaag te openen. Het AT beschikt over dit middel en namen met hen contact op.

Het resultaat is te zien op de foto. De deur werd door midden gezaagd zodat wij de woning konden betreden. De bewoner konden we direct aanhouden als verdachte van bedreiging. Daarnaast troffen de agenten in de woning ook nog een hennepkwekerij aan. Dit zal ook meegenomen worden in zijn strafvervolging.