Beveiliger mishandeld in het centrum

12/12

Foto: Politie

Afgelopen zondagavond kreeg de politie een melding dat een beveiliger in elkaar was geslagen op de Ten Hagestraat. De beveiliger was die avond ergens anders werkzaam geweest maar ging na zijn werk zijn collega’s op Stratumseind begroeten. Daar raakte hij verwikkeld in een discussie tussen een collega van hem en een meisje. Na deze discussie liep hij richting de Q-park op de Ten Hagestraat.

Vlak voor de ingang van de Q-park werd hij door een jongen op zijn achterhoofd geslagen. Nadat hij zich had omgedraaid werd hij nog twee keer hard op zijn gezicht geslagen en viel hierbij op de grond. De beveiliger verloor hierbij een tand en bloedde hevig. Gelukkig stopten er getuigen die hem eerste hulp verleenden en 112 belden. De dader vluchtte snel weg.

Twee andere getuigen volgden de dader op gepaste afstand. Zij konden de politie niet bellen omdat hun telefoon kapot was. De dader liep het centrum uit en liep het hoofdbureau van de politie voorbij. Één van de twee getuigen liep snel het politiebureau in om te vertellen dat ze de dader van de mishandeling aan het volgen waren. Hierna kon de dader worden aangehouden.

De beveiliger werd nagekeken in het ziekenhuis. Het bleek dat hij één tand verloren was en dat hij een hersenschudding had.

Later bleek dat de dader bij het meisje hoorde met wie de beveiliger eerder een discussie had gehad.