Arrestaties bij urenlange drugsactie

17/01

Foto: Politie

Eindhoven – Bij een drugsactie in de Eindhovense wijk Limbeek hebben agenten woensdagmiddag en -avond meerdere arrestaties verricht. De actie was een gevolg van meldingen van drugsoverlast die de afgelopen maanden uit wijk kwamen.

Bolletjes cocaïne
Om 14.00 uur was het meteen raak. Op de Roosje Vosstraat zagen agenten iemand de auto van een mogelijke dealer instappen. Een stukje verderop werd de auto tot stilstand gedwongen, onder meer door een agent in burger, die haar scooter voor de auto parkeerde. Toen de chauffeur leek door te rijden trok een andere agent zijn pistool, waarop de chauffeur zich overgaf en werd aangehouden. Het gaat om een 31-jarige man uit Geldrop. In zijn auto lagen bijna zestig bolletjes cocaïne en voor zo’n 2.500 euro aan briefgeld. Ook vonden agenten drie mobiele telefoons. Ook de bijrijder, een 58-jarige klant van de dealer, werd opgepakt.
Verdachte situaties

Ook na de eerste twee arrestaties bleef er werk genoeg voor de agenten. Zo werden meerdere personen gecontroleerd die zich in de wijk begaven. In een aantal gevallen ging het om bekenden van de politie. Rond 20.30 uur viel op dat twee mannen op de Beukenlaan langdurig contact met elkaar hadden. Toen één van de twee het plotseling op een lopen zette, gingen agenten met succes in de achtervolging. De rennende jongen bleek een 17-jarige Helmonder die nog een gevangenisstraf van een week had openstaan. Ook moest hij nog gehoord worden in een aantal lopende zaken. De jongen zit vast.

Huurauto
Kort daarna kwamen agenten in actie op de Johannes van der Waalsweg. Daar was namelijk een huurauto gezien met daarin drie verdachte personen. De huurder van de auto was nergens te bekennen en de chauffeur bleek niet in het bezit van en rijbewijs. Ook kon hij zich niet legitimeren. Hij werd daarop aangehouden. Het bleek te gaan om een 24-jarige man uit Velp. De 22-jarige bijrijder werd ook meegenomen naar het bureau. Hij moest nog stukken tekenen in verband een gerechtelijke uitspraak. Ook de 25-jarige man op de achterbank werd aangehouden omdat hij nog een gevangenisstraf van 9 dagen had openstaan. De drie inzittenden zijn stuk voor stuk bekenden van de politie op het gebied van woninginbraken. Door deze actie heeft het team mogelijk een inbraak voorkomen in de wijk.

Mooie resultaten
De coördinator van de actie kijkt terug op een succesvolle actie: “Wij willen er zijn op de plekken waar het ertoe doet. Op meldingen van verdachte situaties reageren wij altijd en het is goed om die signalen uit een buurt als Limbeek te krijgen. Op deze manier pakken we samen overlast aan het zoals je ziet leidt het tot mooie resultaten”, zo laat hij weten.