Aanhouding beschietingen bussen Eindhoven

Eindhoven – De politie heeft woensdagmiddag een verdachte aangehouden die wij verdenken van het beschieten van een aantal bussen in Eindhoven gisterenavond.

Gisterenavond kreeg de politie diverse meldingen binnen waarbij de ruiten van verschillende bussen sneuvelden door een toen nog onbekende oorzaak. Ook werden er diverse bushokjes vernield. Vandaag is er volop geïnvesteerd in opsporingsonderzoek door de politie met als doel de feiten en omstandigheden van dit incident boven water te krijgen.

Dit onderzoek heeft snel geresulteerd in de aanhouding van een 29-jarige vrouw uit Eindhoven. Bij doorzoeking van haar auto werden er diverse luchtdrukwapens aangetroffen met bijbehorende munitie. In de woning werden er ook nog gasdrukpatronen gevonden. Wij hebben sterk het vermoeden dat deze wapens gebruikt zijn voor het beschieten van de bussen. Dit zal moeten blijken uit nader onderzoek van de wapens.

Waarom deze verdachte er toe gekomen is om deze onverantwoordelijke daad te plegen is nog onduidelijk. Verhoor en nader onderzoek zal hierin meer duidelijkheid moeten geven.